Klik op de onderstaande menuitem’s voor meer informatie: 

International Sports Camping
Schitterend gelegen aan de Italiaanse oever van het mooie Meer van Lugano met een prachtig uitzicht rondom op de groene bergen vind u deze rustig gelegen camping-park. De camping – Het park – ligt op loopafstand van het leuke plaatsje Porlezza. Het woord camping is tegenwoordig minder passend daar er bijna allemaal chalets staan. Het aantal campingplaatsen om met tent of caravan te kamperen is tot nihil gereduceerd. Voorts wordt door de “park”eigenaar gewerkt aan diverse verbeteringen. Ook aan de bar nabij het haventje wordt gewerkt. Wifi is er niet meer; inloggen via eigen abonnement is raadzaam.

Plattegrond camping

Het prachtige Comomeer ligt niet ver af van het park International Sport Camping. Met de auto bent u er in 10 minuten; afstand ca. 12 km. tot Menaggio, een leuk toeristenplaatsje.

Deze camping (of beter park) is een geweldige plaats voor het hele gezin en voorzien van een zwembad met 3 glijbanen, een kinderbad en een whirlpool. Het zwembad is geopend van eind mei t/m september en voor u als huurder gratis toegankelijk. Ditzelfde geldt voor het vlak bij het chalet gelegen strand aan het meer van Lugano.

Bij de receptie wordt u te woord gestaan en er worden meerdere talen gesproken. Tijdens het hoogseizoen is een Nederlands sprekende medewerkster bij de receptie aanwezig. Het park heeft een eigen supermarkt (open tijdens hoogseizoen) en een heel goed restaurant waar goedkoop en lekker gegeten kan worden. Onder de foto’s ziet u er een voorbeeld van: beide verhuurders namen een halve meter pizza (uitermate lekker voor 11 euro). Bij dit restaurant kan ook eten worden afgehaald (o.a. pizza’s en heerlijke pasta’s). Verder is er een tennisbaan (te huur via de receptie) en een voetbalveld. U kunt er ook vissen (vergunning verplicht; aan te schaffen via het postkantoor ter plaatse in Porlezza a 16,- euro (prijspeil 2018), zwemmen, surfen en zeilen. Zoals vermeld zijn er plannen om verbeteringen aan te brengen door het aanleggen van een andere entree en een verbreed strand, een grotere haven en ligsteiger. U kunt uw eigen boot daar afmeren (tegen betaling). 

Samengevat

De camping / het park:

ligt direct aan het meer van Lugano

heeft een strand van ca. 500 meter lengte

heeft een trailerhelling om uw boot te water te kunnen laten

ligt 20 km van Lugano en 45 km van de stad Como vandaan

heeft een groot nieuw zwembad met 3 glijbanen, kinderbad etc. Het zwembad is open van medio mei tot medio september en is voor u als gast gratis toegankelijk

heeft een receptie (Engels- Duits- en Nederlandstalig), telefoon, supermarkt, pizzeria

heeft een tennisbaan, speeltuin, 

heeft een aflopend kiezel,- zandstrand

biedt volop watersportmogelijkheden zoals zwemmen, surfen en zeilen, motorboten zijn toegestaan, waterskiën is mogelijk

is een prima visplaats (vergunning is verplicht)

Adresgegevens camping/park:

International sport camping, Via Osteno 40, 22018 Porlezza, Italië, tel +39034461535, www.intersportcamp.com

Torino 14
Het in 2009 opgeleverde nieuwe chalet is volledig uitgevoerd in hout en ademt een gezellige warme sfeer uit. Oplevering van dit nieuwe chalet heeft begin mei 2009 plaats gevonden. Het staat op circa 50 meter afstand van het meer/strand in het gezellige straatje Torino (nummer 14); ook het zwembad, de winkel en de receptie staan op korte loopafstand. Het chalet biedt plaats aan maximaal 4 a 5 personen. Een gezin met 3 kinderen gaat prima; 5 volwassenen wordt wat vol maar kan. Eventueel kan er 1 persoon op de slaapbank in de kamer slapen. Het interieur is modern, volledig en luxe ingericht en heeft een open keuken. Alle ruimtes zijn voorzien van laminaat. Op deze site ziet u ook een laatste update van het chalet op bijgaande foto’s, die u een goed beeld geven van het park, het chalet en de omgeving. Voor meer foto’s verwijzen wij u naar de link “meer foto’s van Porlezza” en onze Facebookpagina.

Links naast het chalet is ruimte om uw auto te parkeren. Dit is een privé:-parkeerplaats behorende bij het chalet Torino 14. Ook zijn er 2 fietsen, een damesfiets, een herenfiets.

Plattegrond Chalet

Indeling Chalet
Veranda deze is overdekt; u zit lekker droog en uit de wind. Er is een tafel met vier luxe tuinstoelen, buitenverlichting. De veranda is afsluitbaar met een plastic gordijn waardoor in het voor- en najaar, bij wat frisser weer, heerlijk beschut buiten gezeten kan worden. Zelf internetten vanaf de veranda is een mogelijkheid, immers uw abonnement geldt tegenwoordig in heel Europa.

Kamer met zitbank (welke tevens als slaapbank kan worden gebruikt), eethoek, extra kast met o.a. glaswerk, kleuren tv waarop o.a. te ontvangen bijna alle belangrijke Nederlandse zenders, een dvd speler, spelletjes. Daarnaast vindt u diverse andere zaken in het chalet die u tijdens uw verblijf van pas kunnen komen. Voorts treft u een uitgebreide documentatie aan over Porlezza en omgeving. Ook vindt u in de woonkamer een map met verdere informatie, zoals over de stopcontacten (italiaans formaat (we hebben een paar verloopstekkers), het kraanwater, electra, gas etc, etc. We raden u aan bij aankomst deze informatiemap goed door te nemen, want de informatie kan u van pas komen

Keuken met een 4-pits kookplaat, koelkast met vriesvak, koffiezetapparaat, een zeer uitgebreid bestek, pannen, allerlei keukeninventaris en verdere toebehoren. Er is meer dan voldoende om ook zelf een heerlijke (italiaanse) maaltijd te bereiden. Op de Facebookfoto’s ziet u ondermeer de keuken, de ouderslaapkamer (tweepersoonsbed, de woonkamer, de veranda, etc).

Slaapkamer, een slaapkamer met een 2 persoonsbed (en matras) en een (kinder)slaapkamer met 3 bedden: een stapelbed en een gewoon bed. Boven in het stapelbed kan het beste een kind liggen. Dekbedden (5) zijn aanwezig (1 pers). Kussens zijn er ook net als een (camping-)kinderbedje. Zelf bedlinnen meenemen kan maar eventueel huren is ook een mogelijkheid (Dit ruim vooraf op te geven aan ons; wij zorgen dan voor opgave bij de receptie). Op beide slaapkamers zijn kasten aanwezig (hang-leg) waar u voldoende ruimte vindt om uw spullen op te bergen.

Badkamer, toilet, douche, wastafel met spiegel. Op de badkamer hangt tevens de electrische boiler. Vergeet u niet zelf hand- en theedoeken mee te nemen? Huren kan trouwens ook mits u dat bij de receptie bij aankomst aangeeft.

Ons chalet ligt vrijwel direct aan het meer van Lugano. Huisdieren zijn niet toegestaan. Binnen roken ook niet. Voorts is er een uitgebreide recreatieve inventaris; naast eerder genoemde fietsen (2 stuks waaronder een herenfiets en een damesfiets) vermelden wij tennisrackets, een opblaasboot, bal, spelletjes, boeken, tijdschriften, dvd’s, barbeque, een vishengel (vergunning wel nodig) etc, etc. Diverse materialen liggen onder het chalet in een afgesloten hok.

De reacties van huurders zijn positief; onderstaand een paar citaten:

“….verder is het zeer compleet ingericht en was het optimaal goed verzorgd.

“….al met al hebben we het prima gehad…..”

Informatie
Camping
Chalet
Omgeving
Porlezza
Fotoalbum
Foto

Porlezza en omgeving worden jaarlijks door velen bezocht.

Het is paradijselijk gelegen in een punt van het meer van Lugano, omringd door de hellingen van de valleien van Menaggio, Cavargna, Intelvi en Valsolda. De aantrekkingkracht van de prachtige omgeving wordt versterkt door het grote aantal van 2200 zonuren per jaar en de vele mogelijkheden tot uitstapjes en buitenactiviteiten. De plaatsen Como en Milaan liggen op circa een uur afstand per auto en zijn zeer de moeite van een bezoek waard. Vooral Bergamo en iets verder weg Verona met zijn prachtige oude centrum is een must voor cultuurliefhebbers. Lugano ligt op korte afstand aan het Zwitserse deel van het meer en ademt een rijke en gezellige sfeer uit. Op een kilometer of tien van Porlezza ligt het Comomeer, alwaar u een mooie boottocht kunt maken over het meer.

Woorden schieten tekort om de mooie omgeving en de mogelijkheden tot een rustige of actieve vakantie te beschrijven. Zie de diverse foto’s (klik op de link hierboven) van het Comomeer met o.a. Menaggio en Varenna.

Gaat u graag golfen? Kijk dan eens in het vlakbij gelegen Menaggio (zie de website onder “links”).

Gaat u graag fietsen/wielrennen? Er zijn mooie tochten te maken; kijk dan eens in de omgeving zoals in het Val Rezzo vlak bij Porlezza gelegen (wel goede conditie nodig want het is daar flink klimmen !!) Zie ook deze website onder “links”.

Een goed alternatief voor een mooie dagtrip is natuurlijk Milaan. Een prachtige stad met veel mogelijkheden en op een goed uur rijden van uw chalet. Een bezoek aan deze modestad mag u niet missen !!

Heeft u geen zin om per auto naar Porlezza te gaan? Informeer dan naar de mogelijkheden om er goedkoop naar toe te vliegen. Dit kan al voor enkele tientjes per persoon all-in voor een retour; informeer bij André: Heersink, tevens lowbudgetreisadviseur. Of kijk op www.lowbudgetreisadvies.nl

Torino 14
Het in 2009 opgeleverde nieuwe chalet is volledig uitgevoerd in hout en ademt een gezellige warme sfeer uit.  Het staat op circa 50 meter afstand van het meer/strand in het gezellige straatje Torino (nummer 14); ook het zwembad, de winkel en de receptie liggen op korte loopafstand. Het chalet biedt plaats aan maximaal 4 a 5 personen. Een gezin met 3 kinderen gaat prima; 5 volwassenen wordt wat vol maar kan. Eventueel kan er 1 persoon op de slaapbank in de kamer slapen. Het interieur is modern, volledig en luxe ingericht en heeft een open keuken. Alle ruimtes zijn voorzien van laminaat. Op deze site ziet u ook een update van het chalet op bijgaande foto’s, die u een goed beeld geven van het park, het chalet en de omgeving. Voor meer foto’s verwijzen wij u naar de link “meer foto’s van Porlezza” en de Facebookpagina.

Links naast het chalet is ruimte om uw auto te parkeren. Dit is een privé:-parkeerplaats behorende bij het chalet Torino 14. Ook zijn er 2 fietsen, een damesfiets, een herenfiets.

Plattegrond Chalet

Indeling Chalet
Veranda deze is overdekt; u zit lekker droog en uit de wind. Er is een tafel met vier luxe tuinstoelen, buitenverlichting. De veranda is afsluitbaar met een plastic gordijn waardoor in het voor- en najaar, bij wat frisser weer, heerlijk beschut buiten gezeten kan worden. Zelfs internetten vanaf de veranda is sinds 2010 een mogelijkheid.

Kamer met zitbank (welke tevens als slaapbank kan worden gebruikt), eethoek, extra kast met o.a. glaswerk, kleuren tv waarop o.a. te ontvangen bijna alle belangrijke Nederlandse zenders, een dvd speler, spelletjes. Daarnaast vindt u diverse andere zaken in het chalet die u tijdens uw verblijf van pas kunnen komen. Voorts treft u diverse documentatie aan over Porlezza en omgeving. Ook vindt u in de woonkamer een map met verdere uitgebreide informatie, zoals over de stopcontacten (italiaans formaat (we hebben een paar verloopstekkers), het kraanwater, electra, gas etc, etc. We raden u aan bij aankomst deze informatiemap goed door te nemen, want de informatie kan u van pas komen

Keuken met een 4-pits kookplaat, koelkast met vriesvak, koffiezetapparaat, een zeer uitgebreid bestek, pannen, allerlei keukeninventaris en verdere toebehoren. Er is meer dan voldoende om ook zelf een heerlijke (italiaanse) maaltijd te bereiden. Op de foto’s ziet u ondermeer de keuken, de ouderslaapkamer (tweepersoonsbed, de woonkamer, de veranda, etc).

Slaapkamer, een slaapkamer met een 2 persoonsbed (en matras) en een (kinder)slaapkamer met 3 bedden: een stapelbed en een gewoon bed. Boven in het stapelbed kan het beste een kind liggen. Dekbedden (5) zijn aanwezig (1 pers). Kussens zijn er ook net als een (camping-)kinderbedje. Zelf bedlinnen meenemen kan maar eventueel huren is ook een mogelijkheid (Dit ruim vooraf op te geven aan ons; wij zorgen dan voor opgave bij de receptie). Op beide slaapkamers zijn kasten aanwezig (hang-leg) waar u voldoende ruimte vindt om uw spullen op te bergen.

Badkamer, toilet, douchecabine, wastafel met spiegel. Zie ook de foto. Op de badkamer hangt tevens de electrische boiler. Vergeet u niet zelf hand- en theedoeken mee te nemen? Huren kan trouwens ook mits u dat vooraf opgeeft aan ons, zodat wij dat tijdig bij de receptie kunnen melden.

Ons chalet ligt vrijwel direct aan het meer van Lugano. Huisdieren zijn niet toegestaan. Binnen roken ook niet. Voorts is er een uitgebreide recreatieve inventaris; naast eerder genoemde fietsen (2 stuks waaronder een herenfiets en een damesfiets) vermelden wij tennisrackets, een opblaasboot, bal, spelletjes, boeken, tijdschriften, dvd’s, barbeque, een vishengel (vergunning wel nodig) etc, etc. Diverse materialen liggen onder het chalet in een afgesloten hok.

De eerste reacties van huurders zijn positief; onderstaand een paar citaten:

“….verder is het zeer compleet ingericht en was het optimaal goed verzorgd.

“….al met al hebben we het prima gehad…..”